Najava događaja predsjedateljice

Ured predsjedateljice VMBiH u suradnji s DEI-jem domaćin sutrašnje konferencije „Pristupni pregovori BiH s EU-om“

27.5.2024

Ured predsjedateljice Vijeća ministara BiH zajedno s Direkcijom za europske integracije bit će domaćin konferencije pod nazivom "Pristupni pregovori Bosne i Hercegovine s Europskom unijom", koja će biti održana u utorak, 28. 5. 2024. godine, u Sarajevu.

Konferencija će okupiti visoke dužnosnike svih razina vlasti u BiH, predstavnike Europske komisije i šefove timova za pregovore o članstvu u Europskoj uniji iz zemalja regije. Konferenciju će otvoriti predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Cilj konferencije je informirati donositelje odluka svih razina vlasti u Bosni i Hercegovini te predstaviti obveze koje predstoje u procesu pristupnih pregovora s Europskom unijom.

Konferencije počinje u 11.00 sati u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (Velika dvorana) i bit će otvorena za medije.   

Snimatelji i fotoreporteri mogu uzeti kadrove s početka konferencije, a za novinare je otvoren prostor Galerije B (ulaz na III. katu).

 

DNEVNI RED

 

11:00 – 11:05

Borjana Krišto, predsjedateljica Vijeća ministara BiH

Uvodno obraćanje

11:05 – 11:15

 

 

11: 15 – 11:20                      

Valentina Superti, direktorica za Zapadni Balkan, pri Općoj upravi Europske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju (DG NEAR) i glavni pregovarač u ime EU-a za BiH (online)

Johann Sattler, šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini

11:20 – 11:40

Tanja Miščević, ministrica za europske integracije i šefica pregovaračkog tima Srbije za pregovore o članstvu u EU-u (online)

11:40 – 12:00

 

Vladimir Drobnjak, bivši glavni pregovarač Hrvatske u pregovorima o pristupanju s EU-om

12:00 – 12:20

 

12:20 – 12:40

 Drita Abdiu Halili, državna tajnica i zamjenica glavnog pregovarača Sjeverne Makedonije u pregovorima o pristupanju s EU-om

Aleksandar Andrija Pejović, bivši ministar europskih poslova i bivši glavni pregovarač Crne Gore u pregovorima o pristupanju s EU-om

12:40 – 12:50

Elvira Habota, direktorica Direkcije za europske integracije

12:50 – 13:00

Pitanja i odgovori

Darija Ramljak, pomoćnica direktorice Direkcije za europske integracije, moderatorica

                                                           

  (kraj)