Najava događaja predsjedateljice

U ponedjeljak treći Politički forum na visokoj razini Nakon sastanka izjave za medije

31.5.2024

Treći Politički forum na visokoj razini o europskim integracijama Bosne i Hercegovine, kojim će supredsjedati predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i europski povjerenik za susjedstvo i proširenje Olivér Várhelyi, bit će održan u ponedjeljak, 3. 6. 2024. godine, u Sarajevu.

Na forumu će sudjelovati zamjenici predsjedateljice Vijeća ministara BiH, članovi Kolegija i predsjedatelji klubova zastupnika i izaslanika u oba doma Parlamentarne skupštine BiH, premijeri entiteta te deset kantona u Federaciji BiH i gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

Tijekom trećeg foruma na visokoj razini dužnosnici vlasti na svim razinama u BiH i Europske komisije razgovarat će o provedbi aktivnosti, s posebnim naglaskom na ključne prioritete u procesu pridruživanja Bosne i Hercegovine Europskoj uniji, a nakon odluke Europskog vijeća o otvaranju pregovora s BiH. Prethodna dva foruma održana su  polovicom svibnja i početkom prosinca 2023. godine u Sarajevu i Bruxellesu.

Snimatelji i fotoreporteri mogu zabilježiti početak sastanka u 15:40 sati (dvorana 1/I, zgrada institucija BiH, Trg BiH 1).

Izjave za medije predsjedateljice Krišto i povjerenika Várhelyija  planirane su u 17:30 sati (hol u prizemlju zgrade institucija BiH).  (kraj)

 

NAPOMENA: Medijske ekipe moraju posjedovati PRESS iskaznicu redakcije koju su dužni pokazati službenicima internog osiguranja na ulazu u objekte institucija BiH. Za medijske ekipe otvoren je ulaz „Zapad“ u zgradi institucija BiH (ulaz od Filozofskog fakulteta).