Odluke

Odluke Vijeća ministara Bosne i Hercegovine - juni 2006. godine

30.6.2006

Odluke ( 30.06.2006 )
Odluke Vijeća ministara Bosne i Hercegovine - juni 2006. godine

Odluke Vijeća ministara Bosne i Hercegovine objavljene u periodu od 01. do 30. juna 2006. godine.

Službeni glasnik Bosne i Hercegovine broj 42/06
- Odluka o veterinarskim pregledima životinja u prometu preko granice Bosne i Hercegovine.
- Odluka o načinu obavljanja veterinarskog pregleda hrane za životinje, veterinarskih lijekova, medicinskih pomagala, otpadaka životinjskog porijekla i drugih tvari kojima se može prenijeti zarazna bolest u prometu preko granice Bosne i Hercegovine.
- Odluka o formiranju Državne komisije za ispitivanje istine o stradanjima Srba, Hrvata, Bošnjaka, Jevreja i ostalih u Sarajevu u periodu od 1992. do 1995. godine.

Službeni glasnik Bosne i Hercegovine broj 44/06
- Odluka o sticanju državljanstva Bosne i Hercegovine.

Službeni glasnik Bosne i Hercegovine broj 46/06
- Odluka o objavljivanju oglasa i utvrđivanja uvjeta za izbor članova Vijeća Agencija za poštanski saobraćaj Bosne i Hercegovine.
- Odluka o stavljanju van snage Odluke o privremenoj obustavi primjene nulte carinske stope po Sporazumu o slobodnoj trgovini između Bosne i Hercegovine i Srbije i Crne Gore na robe porijeklom iz Republike Srbije koje podliježu izvoznom subvencioniranju.
- Odluka o privremenoj obustavi primjene nulte carinske stope po Sporazumu o slobodnoj trgovini između Bosne i Hercegovine i Srbije i Crne Gore na određene robe porijeklom iz Srbije i Crne Gore.
- Odluka o zabrani uvoza u Bosnu i Hercegovinu i prijevoza preko teritorije Bosne i Hercegovine peradi i proizvoda od peradi radi sprečavanja unosa kokošije kuge-aviarne influence.

Službeni glasnik Bosne i Hercegovine broj 48/06
- Odluka o davanju odobrenja Ministarstvu finansija i trezora BiH za angažovanje sredstava tekuće rezerve Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2006. godinu za plaćanje PDV-a u ime i za račun institucija Bosne i Hercegovine-budžetskih korisnika, na revolving osnovi.
- Odluka o formiranju Radne grupe za izradu Nacrta zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u Bosni i Hercegovini.
(Kraj)