Zaključci

Zaključci drugog dijela 105. sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine

30.1.2006

Priopćenja ( 30.01.2006 )
Zaključci drugog dijela 105. sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine
Prihvaćeno izvješće o donacijama za Bosnu i Hercegovinu u periodu 1996.-2005. – realizacija Zaključka 101. sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa dostavit će izvješće Parlamentarnoj skupštini BiH na razmatranje.

Na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa imenovani bh. članovi u Mješoviti komitet za provedbu Trgovinskog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Republike Indije.

Prihvaćen prijedlog za dopunu zaključka 103. sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Prihvaćena obavijest Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u svezi izvršavanja zaključaka 72. sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Vijeće ministara BiH upoznato sa zahtjevom Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za dostavu prijedloga i mišljenja u cilju izradbe Orijentacionog radnog plana za 2006. godinu i zadužena ministarstva za realizaciju zahtjeva.

Vijeće ministara BiH upoznato sa zahtjevom Zajedničke komisije za obrambenu i sigurnosnu politiku domova Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za dostavom prijedloga za izradbu Orijentacionog radnog plana u 2006. godini i zadužena ministarstva obrane i sigurnosti za realiziranje zahtjeva.

Ministri upoznati sa zahtjevom Komisije za financije i proračun Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za dostavom pregleda zakonodavnih i drugih aktivnosti u 2006. godini u cilju pripreme Orijentacionog radnog plana za 2006. godinu i zaduženo Ministarstvo financija i trezora za realiziranje zahtjeva.

Vijeće ministara BiH upoznato sa zahtjevom Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za davanje mišljenja o Amandmanu na Ustav Bosne i Hercegovine, čiji je predlagatelj zastupnik Mladen Potočnik. Zaduženo Ministarstvo pravde da za narednu sjednicu Vijeća ministara pripremi način realiziranja ovog zahtjeva.

Vijeće ministara BiH upoznato sa zahtjevom Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za davanje mišljenja za autentično tumačenje članka 8. Zakona o financiranju političkih partija – podnositelj zahtjeva Općinsko vijeće Općine Centar Sarajevo. Zaduženo Ministarstvo pravde da, u suradnji s Ministarstvom financija i trezora, pripremi mišljenja i dostavi ga Vijeću ministara BiH.

Ministri upoznati s inicijativom Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za razmatranje svih propisa koji reguliraju pitanje pomoći zaposlenicima i u tom dijelu izjednačavanje prava zaposlenika u privatnom i javnom sektoru. Zaduženo Ministarstvo pravde da, u suradnji s ministarstvima financija i trezora; civilnih poslova; te ljudskih prava i izbjeglica, za realiziranje inicijative.

Ministri upoznati s dopisom Uprave za neizravno oporezivanje u svezi izaslaničkog pitanja Ante Spajića postavljenog na 47. sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Zaduženo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa za pripremu odgovora.

Razmotren zaključak 65. sjednice Kolegijuma Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u proširenom sastavu. Zaduženo Minisatrstvo za ljudska prava i izbjeglice za realiziranje zaključka.

Razmotren zaključak 72. sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Za realiziranje zaključka zaduženo Ministarstvo civilnih poslova.

Vijeće ministara BiH upoznato sa zaključcima 52. sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i zadužena ministarstva komunikacija i prometa; sigurnosti; te pravde za njihovo realiziranje.

Razmotrena obavijest Državnog regulatornog povjerenstva za električnu energiju u svezi zastupničkog pitanja Ive Lozančića.

Razmotreno izaslaničko pitanje Ruže Stojanović postavljeno na 52. sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i zaduženo Ministarstvo financija i trezora za pripremu odgovora.

Usvojeni odgovori na zastupnička i izaslanička pitanja: Mehmeda Suljkanovića, zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koje je pripremilo Ministarstvo komunikacija i prometa; Ive Lozančića, zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koje je pripremilo Ministarstvo pravde; Ante Spajića, izaslanika u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koji je pripremila Uprava za neizravno oporezivanje BiH. (Kraj)