Zaključci

Zaključci 106. sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine

2.2.2006

Priopćenja ( 02.02.2006 )
Zaključci 106. sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine
Utvrđen Prijedlog zakona o usvajanju zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima Bosne i Hercegovine, čiji je predlagatelj Ministarstvo sigurnosti.Prijedlog zakona bit će upućen Parlamentarnoj skupštini BiH na razmatranje po žurnom postupku.

Utvrđen Sporazuma o izmjenama Sporazuma izmedu Bosne i Hercegovine, Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske o prijenosu nadležstva i nastavku financiranja i rada Povjerenstva za imovinske zahtjeve raseljenih osoba i izbjeglica u skladu sa clanom XVI Aneksa 7. Opceg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagatelj Povjerenstvo za imovinske zahtjeve raseljenih osoba i izbjeglica BiH. Za potpisnika Sporazuma određen je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Adnan Terzić.
Razmotren Prijedlog odluke Ministarstva sigurnosti o formiranju Međuagencijske radne skupine za implementiranje Strategije integriranog upravljanja granicom Bosne i Hercegovine. Zaključeno da se primjedbe i sugestije iz rasprave ugrade u tekst odluke, koja će se, nakon dorade, dostaviti Vijeću ministara BiH na usvajanje.

Usvojeno Izvješće o radu Uprave Bosne i Hercegovine za zaštitu zdravlja bilja, čiji je predlagatelj Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.
Prihvaćena informacija Ministarstva civilnih poslova o razvoju projekta Pasivna registracija birača u Bosni i Hercegovini i vođenje Centralnog biračkog spiska i donijeta Odluka kojom je usvojen idejni projekt «Pasivna registracija birača u Bosni i Hercegovini».
Za iznalaženje financijskih sredstava zaduženo je Vijeće ministara BiH. U tom pravcu formirana je interresorna radna skupina sastavljena od dva predstavnika Ministarstva financija i trezora, i po jednog predstavnika Izbornog povjerenstva BiH i Direkcije CIPS-a koja će, u najkraćem mogućem roku, predložiti modalitete financiranja ovog projekta.
Vijeće ministara BiH posebnom će odlukom formirati interresornu radnu skupinu za koordinaciju, praćenje, vođenje i nadzor nad uspostavljenim projektom pasivne registracije birača u kojemu će biti tri predstavnika Izbornog povjerenstva BiH, te po dva predstavnika ministarstava: financija; civilnih poslova; vanjskih poslova; te ljudskih prava i izbjeglica.


Usvojena Informacija o izvršenju sudske presude Europskog suda za ljudska prava u predmetu Hadžić Fikreta, čiji je predlagatelj Pravobraniteljstvo Bosne i Hercegovine. Prihvaćeni su predloženi zaključci i zaduženo Ministarstvo pravde BiH za formiranje interreresorne radne skupine u kojoj će biti predstavnici državnih Ministarstva pravde i Ministarstva ljudskih prava i izbjeglica, entitetskih ministarstava pravde i Brčko Distrikta BiH, kao i resornih entitetskih ministarstava kako bi se hitno Vijeću ministara BiH predložilo rješenje za adekvatan smještaj počinitelja kaznenih dijela kojima je izrečena mjera liječenja u psihijatrijskoj ustanovi.

Upoznalo se sa Provođenjem zaključka 104. sjednice Vijeća ministara BiH, čiji je predlagatelj Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Data suglasnost na Pravilnik o unutarnjoj organizaciji Agencije za javne nabavke.
Upoznalo se sa Zaključcima 72. sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.Za realiziranje zaključka zadužen predsjedatelj Vijeća ministara BiH.
Upoznalo se sa Zaključcima 29. sjednice Zajedničkog povjerenstva za obrambenu i sigurnosnu politiku na nivou Bosne i Hercegovine (dva zaključka). Za realiziranje zaključaka zadužena su ministarstva vanjskih poslova, obrane i sigurnosti.

Upoznalo se sa Zahtjevima Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH radi davanja mišljenja:
- na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost čiji su predlagatelji Jozo Križanovic, Zlatko Lagumdžija i Selim Bešlagić
- na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost čiji je predlagatelj Muhamed Moranjkić
- na Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o sistemu neizravnog oporezivanja čliji je predlagatelj Muhamed Moranjkić.
Za davanje mišljenja zadužen je Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje.

Upoznalo se sa Zastupničkim pitanjem Mirsada Ćemana postavljeno na 72. sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Zaduženo je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice za pripremu odgovora.

Utvrđeni odgovori na zastupnička i izaslanička pitanja:
- Nikole Špirića, zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Predlagatelj: Federalni zavod za PIO/MIO
- Ive Lozančića, zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine
- Ljiljane Miličević, zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine .Predlagatelj: Ministarstvo obrane
- Osmana Brke, izaslanika u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Predlagatelj: Ministarstvo sigurnosti

-Usvojena Odluka o davanju suglasnosti na aktivnosti i projekte Europske investicione banke u Bosni i Hercegovini-odobravanje zajma Volksbank BH dd Sarajevo u iznosu od 20 milijuna eura. (kraj)