Zaključci

Zaključci 109. sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine

21.2.2006

Priopćenja ( 21.02.2006 )
Zaključci 109. sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine
Utvrđen Prijedlog osnova za zaključivanje Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Islamske Republike Iran o ekstradiciji, predlagatelja Ministarstvo pravde. Prijedlog osnova uputit će se Predsjedništvu BiH radi donošenja odluke o otpočinjanju pregovora, a za potpisnika je predložen ministar pravde Slobodan Kovač.

Utvrđen Prijedlog temeljnog ugovora između Svete Stolice i Bosne i Hercegovine, predlagatelja Ministarstva pravde. Prijedlog temeljnog ugovora uputit će se Predsjedništvu BiH u proceduru prihvatanja, a za potpisnika je predložen predsjedatelj Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović.

Utvrđen Prijedlog dokumenta o politici dodjele koncesija u BiH, čiji je predlagatelj Povjerenstvo za koncesije BiH. Prijedlog će se uputiti Parlamentranoj skupštini BiH u daljnju proceduru.

Usvojena Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o utemeljenju radne skupine za analizu sigurnosnih projekata koji se nude BiH, koju je pripremilo Ministarstvo sigurnosti.

Usvojena Odluka o formiranju Međuagencijske radne skupine za implementaciju Strategije integriranog upravljanja granicom Bosne i Hercegovine, čiji je predlagatelj Ministarstvo sigurnosti.

Zadužena ministarstva i tijela Vijeća ministara BiH da najkasnije do 15. ožujka ove godine dostave izvješća o radu za 2005. i programe rada za 2006. godinu, radi njihovog objedinjavanja i razmatranja na sjednici Vijeće ministara BiH.

Razmotren prijedlog za imenovanje ravnatelja Direkcije za implementaciju CIPS projekta. Zaključeno je da se Agencija za državnu službu BiH izvijesti da je Vijeće ministara BiH ušlo u proceduru imenovanja ravnatelja Direkcije za implementaciju CIPS projekta.

Utvrđeni odgovori na zastupnička pitanja Muhameda Moranjkića i Ljiljane Milićević, zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Razmotrena informacija o realizaciji zaključka Vijeća ministara od 29.12.2005. i zaključeno da se od Agenciju za državnu službu BiH zatraži da raspiše natječaj za izbor ravnatelja Službe za zajedničke poslove institucija BiH. Do izbora novog ravnatelja naloženo je Službi za zajedničke poslove da obavlja sve poslove pa tako i provodi zaključak Vijeća ministara 263/05 od 29.12.05. u svezi projekta Ureda nacionalnog koordinatora BiH za HiPERB program.

Podržana inicijativa Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) pod nazivom»Jedan laptop-jedno dijete» (OLPC). Riječ je o projektu koji bi se u BiH implementirao tijekom 2008. godine. (Kraj)