Zaključci

Zaključci 110. sjednice Vijeća ministara BiH

23.2.2006

Priopćenja ( 23.02.2006 )
Zaključci 110. sjednice Vijeća ministara BiH
Vijeće ministara BiH usvojilo je s određenim sugestijama Program realiziranja prioriteta iz Europskog partnerstva sa Bosnom i Hercegovinom (Prijedlog Europske komisije od 09.11.2005. i Odluka Europskog Vijeća od 30. 01.2006. godine).

Direkcija za europske integracije BiH uputit će ovaj program entitetskim i Vladi Brčko Distrikta BiH.
Predsjedatelj Vijeća ministara BiH sazvat će Koordinacioni odbor za ekonomski razvoj i EU radi usuglašavanja ovog programa, nakon čega će se proslijediti Parlamentarnoj skupštini BiH.
Vijeće ministara BiH, na svakom prvom zasjedanju u mjesecu, analizirat će Program realiziranja prioriteta koji će pripremiti Direkcija za europske integracije.
Informaciju o aktivnostima na provedbi ovog programa i izvješća o ostvarenom napretku, Vijeće ministara dostavljat će Parlamentarnoj skupštini BiH dva puta godišnje. Direkcija za europske integracije će u suradnji s drugim institucijama organizirati uvođenje informacijskog sistema za praćenje Europskog partnerstva uz tehničku pomoć CARDS programa.

Utvrđen Prijedlog osnove za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o financranju projekta registriranja zemljišta između BiH i Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA). Prijedlog osnove uputit će se Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru. (Kraj)