Zaključci

Zaključci 113. sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine

23.3.2006

Priopćenja ( 23.03.2006 )
Zaključci 113. sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine
Utvrđen Prijedlog osnova za vođenje pregovora i zaključivanje Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Slovenije o prihvatu osoba čiji je boravak nezakonit, čiji je predlagatelj Ministarstvo sigurnosti. Prijedlog osnova uputit će se Predsjedništvu BiH u proceduru donošenja odluke o otpočinjanju pregovora.

Razmotren Prijedlog privremenog ugovora o slobodnoj trgovini između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Misije privremene uprave Ujedinjenih naroda na Kosovu (UNMIK) i izvješće o vođenju pregovora za zaključivanje ovog ugovora. Zaključeno je da se, izvješće zbog izmjena Osnova za pregovore, doradi i uputi Predsjedništvu BiH u proceduru davanja suglasnosti.

Utvrđen i uputiti će se u daljnju proceduru ratifikacije Predsjedništvu BiH Prijedlog odluke o ratifikaciji Sporazuma Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država o zaštiti statusa i pristupu infrastrukturi i područjima u Bosni i Hercegovini i njihovom korištenju. Predlagatelj: Ministarstvo vanjskih poslova.

Utvrđen i uputit će se Predsjedništvu BiH Prijedlog odluke o ratifikaciji Sporazuma o zračnom prometu između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Mađarske. Predlagatelj: Ministarstvo vanjskih poslova

Usvojen Projekt Razvitak kvaliteta i regulatorne infrastrukture za sigurnost i kakvoču hrane u jugoistočnoj Europi – Projektni zadatak BiH, predlagatelja Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Usvojena Odluka o izmjenama Odluke o osnivanju Povjerenstva za koordiniranje pitanja mladih u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagatelj predsjedatelj Vijeća ministara BiH.

Usvojena Odluka o imenovanju Nađe Lutvikadić za predsjednicu i Dejana Erešića i Zlatka Horvata za dopredsjednike Povjerenstva za koordiniranje pitanja mladih u BiH. Predlagatelj: predsjedatelj Vijeća ministara BiH.

Data suglasnost na produženje važenja Memoranduma o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Slovenije o Međunarodnom povjerilačkom fondu za deminiranje i pomoć žrtvama od mina (ITF). Ministarstvo civilnih poslova Prijedlog memoranduma uputit će Predsjedništvu BiH na potvrdu suglasnosti.

Usvojena Odluka o prihvatanju Protokola između Vlade Republike Francuske i Vijeća ministara BiH u svezi unapređenja nastave francuskog jezika, koju je predložilo Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Usvojeno rješenje o uporabi naziva Bosne i Heregovine u nazivu «Unija mljekarske industrije Bosne i Hercegovine», predlagatelja Ministarstva pravde.

Razmotren zaključak 54. sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i zaključili da se zaključak proslijedi Državnoj regulatornoj agenciji za električnu energiju i nadležnim entitetskim povjerenstvima.

Razmotrena zaključci 75. sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i za realiziranje ponovno zadužena ministarstva koja nisu dostavile odgovore.

Razmotren zaključak 31. sjednice Zajedničke komisije domova Parlamentarne skupštine BiH za obrambenu i sigurnosnu politiku i nadzor nad radom obrambenih i sigurnosnih struktura na razini BiH. Zaključeno da se ovo pitanjenje treba riješavati na cijelovit način u okviru ove problematike.

Razmotrena zastupnička pitanja postavljena na 75. sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i zadužena ministarstva pravde, te vanjske trgovine i ekonomskih odnosa za pripremu odgovora.

Usvojeni i uputit će se u parlamentarnu proceduru odgovori na zastupničko pitanje Senije Kapetanović, zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koje je pripremilo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice i izaslaničko pitanje Tomislava Limova, izaslanika u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, koje je pripremilo Ministarstvo komunikacija i prometa.

Usvojeno Rješenje o imenovanju članova Nadzornog odbora Projekta tehničke pomoći socijalnoj skrbi. Nadzornim odborom će predsjedati ministar civilnih poslova, a njegovi zamjenici će biti entitetski ministri zdravstva/zdravlja.

Usvojena Odluka o naknadi za rad članovima Državnog povjerenstva za reviziju odluka o naturalizaciji stranih državljana u Bosni i Hercegovini.

Usvojen prijedlog za izmjenu bh. članova pregovaračkog tima za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Švicarske Konfederacije o policijskoj suradnji u borbi protiv kriminaliteta.

Usvojena Odluka o načinu držanja sredstava na escrow računu u Centralnoj banci Bosne i Hercegovine, čiji je predlagatelj Ministarstvo financija i trezora. (Kraj)