Zaključci

Zaključci drugog dijela 121. sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine

20.6.2006

Priopćenja ( 20.06.2006 )
Zaključci drugog dijela 121. sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine
Razmatran Prijedlog odluke o prijenosu prava korištenja i upravljanja zgradama i zemljištem bivše vojarne «Maršal Tito» Univerzitetu Sarajevo, čiji je predlagatelj predsjedateljVijeća ministara BiH. Zaključeno da se od Povjerenstva za raspolaganje državnom imovinom zatraži mišljenje. Usvojena Informacija o raspodjeli sredstava za financiranje institucija kulture od značaja za Bosnu i Hercegovinu za prvih šest mjeseci 2006. godini, čiji je predlagatelj Ministarstvo civilnih poslova. Zaduženo Ministarstvo civilnih poslova da za sljedeću sjednicu pripremi šire kriterije za financiranje institucija kulture u BiH.

Usvojena Informacija o radu Radne skupine za izradu Akcionog plana za borbu protiv maloljetničke delikvencije, čiji je predlagatelj Ministarstvo sigurnosti.

Usvojena Informacija o zvaničnoj posjeti mr. Enesa Bećirbašića, zamjenika ministra obrane Republici Slovačkoj, čiji je predlagatelj Ministarstvo obrane.

Razmatrana Informacija o nemogućnosti rada Povjerenstva za imovinske zahtjeve raseljenih osoba i izbjeglica i nemogućnost ostvarivanja korespodencije sa Ministarstvom financija i trezora, čiji je
predlagatelj Povjerenstvo za imovinske zahtjeve i raseljene osobe. Donešena Odluka o izdvajanju 150.000,00 KM iz pričuve Proračuna za 2006. godinu za financiranje Povjerenstva.


Usvojena Informacija povodom apelacije Mlađen Šekerović protiv Srbije i Crne Gore pred Europskim sudom za ljudska prava APL No
32472/03, čiji je predlagatelj Pravobraniteljstvo Bosne i Hercegovine. Pravobraniteljstvo Bosne i Hercegovine ovlašćeno da obavijesti Europski sud za ljudska prava da će BiH tražiti svoje pravo na interveniranje u slučaju APL No 32472/03 Mlađen Šekerović protiv Srbije i Crne Gore.





Prihvaćen Projekt za uspostavljanje telekomunikacijskog sustava za potrebe policije i organa sigurnosti i projekta CIPS u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagatelj Ministarstvo sigurnosti. Ministri Bariša Čolak, Branko Dokić i Safet Halilović treba da definirajuu pitanja za memorandum koji će biti potpisan sa Europskom komisijom.




Usvojen prijedlog da se Slobodan Ećimović, Emin Korkut, Ivica Cvjetković, Dušanka Tegeltija, Jasminko Sadović i Anto Vlahović imenuju za članove bh dijela Mješovitog povjerenstva za unapređenje i jačanje ekonomske suradnje i praćenja provedbeTrgovinskog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Ukrajine
Predlagatelj: Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa


Donešeno Rješenje za razrješenje Gorana Šukala i imenovanje Save Gluvića za zamjenika člana Međunarodnog povjerenstva za sliv rijeke Save.
Predlagatelj: Ministarstvo komunikacija i prometa

Upoznato sa Tužbama upućenim Sudu Bosne i Hercegovine broj: U-89/06 i broj: U-264/06, čiji je predlagatelj Ministarstvo pravde. Pravobraniteljstvu BiH date ovlasti za zastupanje.


Usvojeni zaključci za davanje suglasnosti za aktivnosti i projekte
Europske investicione banke u Bosni i Hercegovini – odobravanje
globalnog zajma Raiffeisen group d.d. Sarajevo.
Predlagatelj: Ministarstvo financija i trezora

Upoznato sa Prijedlogom za zauzimanje stava i donošenje odgovarajućih zaključaka u svezi određivanja carinske vrijednosti piva iz uvoza. Predlagatelj: Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa


Usvojeno Realiziranje zaključka 116. sjednice Vijeća ministara BiH.
Predlagatelj: Ministarstvo financija i trezora

Upoznato sa Zahtjevom za izmjenu zaključka 113. sjednice Vijeća ministara BiH. Predlagatelj: Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.


Usvojen Zahtjev za izmjenu zaključka 116. sjednice, a odnosi se na ispravku greške u imenu osobe koja je primljena u državljanstvo BiH –
Dukić Liljane. Predlagatelj: Ministarstvo civilnih poslova


Upoznato sa Zaključcima 79. sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (4 zaključka). Zadužena resorna ministarstva za realiziranje.

Upoznato sa Zaključkom 58. sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Upoznato sa Zahtjevom Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za davanje mišljenja na Prijedlog zakona o pravima i dužnostima
zastupnika i izaslanika Parlamentarne skupštine BiH čiji su Predlagatelji Ibrahim Đedović, Mladen Potočnik,Vinko Zorić, Filip Andrić, Miloš Jovanović, Izet Hadžić, Mehmed Suljkanović, Ivo Lozančić, Mirko Blagojević i Petar Kunić. Zaduženo resorno ministarstvo za pripremu mišljenja.



Upoznato sa Zahtjevom Povjerenstva za financije i proračun Parlamentarne skupštine BiH za davanje mišljenja na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o PDV-u čiji je predlagatelj zastupnik Zlatko Lagumdžija. Zadužen Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje da pripremi mišljenje.

Upoznato sa Zahtjevima Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za davanje mišljenja za autentično tumačenje:
- članka 35. stav 2. Zakona o zaštiti potrošača u Bosni i Hercegovini - podosilac
zahtjeva Udurženje potrošača «Kluba potrošača» TK Tuzla
- članka 94. i 95. Općeg zakona o zadrugama Bosne i Hercegovine - podnosilac
zahtjeva Zadružni savez BiH
- odredbi Izbornog zakona Bosne i Hercegovine - podnosilac zahtjeva Centralna
izborno povjerenstvo Zadužena resorna ministarstva za pripremu mišljenja.

Upoznato sa Zastupničkim pitanjima postavljenim na 79. sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Zadužena resorna ministarstva za pripremu odgovora.

Upoznato sa Izaslaničkim pitanjima postavljenim na 58. sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (Osmana Brke, Đoke Pajića i
Hasana Čengića). Zadužena resorna ministarstva za odgovore.

Upoznato sa Zastupničkim pitanjem koje je postavio Ljubomir Sandić na 33. sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Utvrđeni odgovori na zastupnička pitanja:

- Ljubomira Sandića, zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske
Predlagatelj: Ministarstvo sigurnosti

- Mirsada Sipovića, zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne
skupštine Bosne i Hercegovine
Predlagatelj: Ministarstvo pravde

- Omera Hujdura, zastupnika u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine
Predlagatelj: Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa

- Milorada Živkovića, zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne
skupštine Bosne i Hercegovine
Predlagatelj: Ministarstvo komunikacija i prometa

Utvrđen Prijedlog zakona o dopuni Zakona o državljanstvu Bosne i Hercegovine, čiji je predlagatelj Ministarstvo civilnih poslova. Prijedlog zakona, čije je donošenje iniciralo Povjerenstvo za reviziju odluka o naturalizaciji stranih državljana u BiH, uputit će se Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine na razmatranje po skraćenoj proceduri.

Usvojena informacija predsjedatelja Vijeća ministara BiH o potpori u izgradnji kapaciteta bosanskohercegovačkog Primarnog primatelja za implementiranje sredstava Globalnog fonda za borbu protiv HIV/AIDS-a, tuberkuloze i malarije. (Kraj)