Zaključci

Zaključci prvog dijela 124. sjednice Vijeća ministara BiH

21.7.2006

Priopćenja ( 21.07.2006 )
Zaključci prvog dijela 124. sjednice Vijeća ministara BiH
Vijeće ministara BiH započelo je u Sarajevu 124. sjednicu, koja će se, po utvrđenom dnevnom redu, nastaviti u ponedjeljak 24. 07.2006. godine u 10,00 sati u zgradi instutucija BiH, dvorana 1/2. U prvom dijelu sjednice Vijeće ministara je utvrdilo Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, koji se odnosi na uspostavu Direkcije za ekonomsko planiranje.

Ured predsjedatelja Vijeća ministara uputit će Prijedlog zakona Parlamentarnoj skupštini BiH na razmatranje po skraćenoj proceduri.

Usvojena Odluka o oslobađanju od plaćanja viza članova «SEI orkestra mladih», čiji je predlagatelj Ministarstvo civilnih poslova.

Data suglasnost na Pravilnik o postupku podnošenja zahtjeva i provedbi procedure dodjele koncesija, čiji je predlagatelj Povjerenstvo za koncesije Bosne i Hercegovine.
Usvojeno Rješenje o imenovanju Povjerenstva za utvrđivanje stvarnog iznosa za isporučeni Ruski gas, kojeg čine izaslanici državnih ministarstava financija i trezora, odnosno vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, te vlada Federacije BiH i Republike Srpske.
Usvojeno mišljenje Ministarstva financija i trezora kojim se ne prihvata Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izmirenju obveza temeljem stare devizne štednje, čiji je predlagatelj zastupnik dr. Tihomir Gligorić. Zaduženo je Ministarstvo financija i trezora da ovo mišljenje dostavi Parlamentarnoj skupštini BiH.
Utvrđen Prijedlog autentičnog tumačenja Izbornog zakona BiH, koje je pripremilo Ministarstvo financija i trezora. Zaključeno je da ovo ministarstvo Prijedlog žurno dostavi Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.
Na prijedlog Kadrovskog povjerenstva, Vijeće ministara je imenovalo Gorana Tešanovića za ravnatelja Instituta za standardizaciju Bosne i Hercegovine i Samira Omerhodžića za ravnatelja Agencije za osiguranje u Bosni i Hercegovini sa liste uspješnih kandidata koji su prošli javnu konkurenciju.
Zaključeno je da se za zamjenika ravnatelja Instituta za intelektualno vlasništvo raspiše ponovni konkurs, s obzirom da nije bilo uspješnih kandidata. Zaduženo je Kadrovsko povjerenstvo Vijeća ministara BiH da od Agencije za državnu službu BiH zatraži informaciju o provedenoj konkursnoj proceduri za ovo radno mjesto.

Utvrđen i uputit će se Predsjedništvu BiH Prijedlog osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Projektnog ugovora (Projekt upravljanja zračnim prometom) između Ministarstva komunikacija i prometa-Direkcije za civilnu avijaciju Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Za bh. je potpisnika predložen ministar komunikacija i prometa dr. Branko Dokić. (Kraj)