Priopćenja

Predsjedateljica Krišto u službenom posjetu Livnu

1.7.2024

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, s izaslanstvom BiH, boravila je u službenom posjetu Gradu Livnu, gdje je s gradonačelnikom Livna Darkom Čondrićem razgovarala o aktivnostima Grada. Glavna tema razgovora bili su, prije svega, infrastrukturni projekti.

Tom prigodom, predsjedateljica je obišla završenu Južnu obilaznicu na Orlovači. Ta moderno izgrađena prometnica povezuje magistralne ceste M15 i M16 u duljini od oko tri kilometra. Ukupna vrijednost radova je oko 5 milijuna i 200 tisuća maraka, financiranih, kreditnim sredstvima Europske banke za obnovu i razvoj.

Predsjedateljica Krišto izrazila je zadovoljstvo završetkom izgradnje Južne obilaznice te istaknula njezinu važnost za grad Livno, ali i cijelu Hercegovinu.

U sklopu posjeta izaslanstvo je obišlo i poslovnu zonu Rasadnik, uz magistralnu cestu M16, koja je ujedno i pristupna prometnica za zonu koja je namijenjena za proizvodne, trgovačke i uslužne djelatnosti.

Prilikom posjeta Livnu istaknuta je važnost zajedničkog djelovanja svih razina vlasti kojim se postižu rezultati s ciljem razvoja jedinica lokalne samouprave. Naglašena je važnost nastavka takve suradnje i u buduće.

U službenom posjetu Livnu, u sklopu izaslanstva BiH, boravili su i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović, zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Darijana Filipović, ministrica prometa i komunikacija u Vladi FBiH Andrijana Katić i direktor JP Ceste FBiH Ljubo Pravdić. (kraj).

 Link za fotografije: 

https://www.flickr.com/photos/vijeceministara/albums/72177720318413666