Priopćenja

Predsjedateljica Krišto zahvalila premijeru Plenkoviću i Vladi RH na pomoći

9.10.2024

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, na marginama Summita Jugoistočna Europa - Ukrajina u Dubrovniku, održala je niz bilateralnih susreta na najvišoj političkoj razini, među kojima i s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

S domaćinom Summita premijerom Plenkovićem razgovaralo se o predstojećem razdoblju pred 10. obljetnicu Berlinskog procesa, kao i dinamici u nastavku intenzivnih razgovora s institucijama EU. Do konca tekuće godine uz domaćinstvo za Summit EU i zemalja WB6, BiH planira i održavanje prve međuvladine konferencije.

Razgovaralo se i o katastrofalnim posljedicama razornih poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu prošli tjedan, koje su uz enormne materijalne štete, nažalost odnijele i ljudske živote, dok se još uvijek traga za nestalima. 

Predsjedateljica Krišto zahvalila je predsjedniku Plenkoviću na financijskoj pomoći od 10 milijuna eura, kao i pomoći u mehanizaciji i ljudskim resursima koji su kroz Civilnu zaštitu Republike Hrvatske  stigli u pomoć našoj zemlji i direktno pogođenim područjima i stanovništvu.

Link za fotografije:

https://www.flickr.com/photos/vijeceministara/albums/72177720321045674/