Aktualnosti

Studijska posjeta predstavnika Ureda za zakonodavstvo Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Republičkom sekretarijatu za zakonodavstvo Vlade Republike Srbije

6.6.2019

Republički sekretarijat za zakonodavstvo Vlade Republike Srbije 11. aprila 2019. godine primio je u studijsku posjetu predstavnike Ureda za zakonodavstvo Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Predstavnike Ureda za zakonodavstvo Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, na čelu sa direktorom gosp. Džemailom Ćibom, u prvu posjetu primio je zamjenik direktora gosp. Gradimir Nenadović sa pomoćnikom direktora gosp. Darkom Radojičićem.

Tokom dvosatnog sastanka prezentirane su nadležnosti obje institucije, a kada je u pitanju oblast procjene uticaja propisa u Republici Srbiji, za koju su predstavnici Ureda za zakonodavstvo Vijeća ministara BiH posebno bili zainteresirani, dogovorena je suradnja sa Republičkim sekretarijatom za javne politike, u čijoj nadležnosti je oblast procjene učinka.

U nastavku bilo je riječi i o budućoj suradnji dva Ureda, kao i Republičkog sekretarijata za javne politike, u području njihove nadležnosti.