Aktualnosti

SASTANAK UREDA ZA ZAKONODAVSTVO VIJEĆA MINISTARA BOSNE I HERCEGOVINE SA MINISTARSTVO PRIVREDE I PREDUZETNIŠTVA – Odjeljenje za procjenu uticaja propisa u Republici Srpskoj I ZAKONODAVNOM KANCELARIJOM VLADE BRČKO DISTRIKTA BOSNE I HERCEGOVINE

7.11.2019

U cilju nastavka razmjene iskustava u radu i razvijanju drugih vidova saradnje između  Ureda za zakonodavstvo Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ureda  za zakonodavstvo Bosne i Hercegovine, kao i ureda za zakonodavstvo zemalja u okruženju, dana 17. oktobra 2019. godine u Banja Luci, zgrada Vlade Republike Srpske,  održan je prvi zajednički sastanak predstavnika Ureda za zakonodavstvo Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i predstavnika  Ministarstva privrede i preduzetništva – Odjeljenje za procjenu uticaja propisa. Na sastanku u Banja Luci razmjenjena su iskustva i dobre prakse vezano za „Procjenu uticaja propisa“.

 Dana 29. oktobra 2019. godine u zgradi Vjećnice - Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine održan je zajednički sastanak predstavnika Ureda za zakonodavstvo Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i predstavnika Zakonodavne kancelarije Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, na kojem su predstavljene funkcije, nadležnosti, ljudski i materijalno-tehnički kapaciteti ovih institucija.

Posebna pažnja posvetila se razmjeni iskustava i dobrih praksi vezanih za  primjenu Aneksa I – Metodologije procjene učinaka prilikom izrade propisa – Jedinstvenih pravila za izradu pravnih propisa u institucijama Bosne i Hercegovine i Prethodna i sveobuhvatna procjena učinaka propisa, kao i zajedničkih aktivnosti na izgradnji „Baze propisa“ .

Konstatovana je potreba nastavka saradnje, kako između ovih institucija u Bosni i Hercegovini, tako i sa uredima zemalja u okruženju.

 

Ured za zakonodavstvo

Vijeća ministara Bosne i Hercegovine

2 FOTO GALERIJA