Aktualnosti

Posjeta predstavnika Ureda za zakonodavstvo Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Službi za zakonodavstvo Vlade Republike Slovenije

14.11.2019

Svjesni važnosti uspostave i održavanja regionalne saradnje, kao i razmjene stečenih znanja i iskustava, a u cilju bolje kvalitete rada institucija u vršenju poslova iz njihove nadležnosti, održan je 06. novembra 2019. godine sastanak predstavnika Ureda za zakonodavstvo Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Službe za zakonodavstvo Vlade Republike Slovenije. Predstavnike Ureda za zakonodavstvo Vijeća ministara na čelu sa direktorom g. Džemailom Ćibo primio je Direktor Službe za zakonodavstvo Vlade Republike Slovenije g. Rado Fele sa saradnicima.

Tokom višesatnog sastanka prezentirane su funkcije i kapaciteti obje institucije, nadležnosti i unutrašnje organizacije institucija, kao i upravljanje Pravnim informativnim sistemom Republike Slovenije. Takođe, razgovarano je i o uspostavljanju sistema procjene uticaja propisa u obje zemlje. Prezentirana su i veoma značajna iskustva Republike Slovenije  iz procesa Evropskih integracija, kako iz perioda prije članstva, tako i nakon članstva u Evropskoj uniji.

 Konstatovana je i potreba dalje međusobne saradnje i razmjene iskustava i dobrih praksi.