Aktualnosti

Okrugli sto na temu "Odluka Evropskog vijeća o otvaranju pristupnih pregovora sa Bosnom i Hercegovinom - izazovi usklađivanja zakonodavstva BiH s pravnom stečevinom Evropske unije"

7.6.2024

U okviru Evropske sedmice u Bosni i Hercegovini Univerzitet u Sarajevu – Pravni fakultet u saradni sa Direkcijom za evropske integracije, organizovao je 7. svibnja 2024. godine okrugli sto na temu „Odluka Evropskog vijeća o otvaranju pristupnih pregovora sa Bosnom i Hercegovinom – izazovi usklađivanja zakonodavstva BiH s pravnom stečevinom Evropske unije“.

Na okruglom stolu su govorili prof. dr. Zinka Grbo, dekanica Pravnog fakulteta, Erna Kasumović, pomoćnica direktorice Direkcije za evropske integracije i Ajla Ablaković, stručna savjetnica u Direkciji za evropske integracije, g. Džemail Ćibo, direktor Ureda za zakonodavstvo Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, prof. dr. Nedžma Džananović-Miraščija sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Jasminka Gradaščević-Sijerčić i prof. dr. Meliha Povlakić. Skup je moderirao doc. dr. Mirza Hebib.

Tokom diskusije predstavnici akademske zajednice i institucija Bosne i Hercegovine razmjenili su mišljenja i stavove o izazovima u domenu usklađivanja zakonodavstva koji se nalazi pred Bosnom i Hercegovinom nakon Odluke Evropskog vijeća o otvaranju pristupnih pregovora.

3 FOTO GALERIJA