Aktualnosti

Radni sastanak Ureda za zakonodavstvo Vijeća ministara BiH i institucija BiH - novelacija teksta propisa

7.6.2024

Ured za zakonodavstvo Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Zakonodavnopravnim sektorom Sekretarijata Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Generalnim tajništvom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Direkcijom za evropske integracije Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, 5. lipnja 2024. godine u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, održao je radni sastanak sa predstavnicima svih ministarstava i drugih institucija Bosne i Hercegovine u pogledu novelacije teksta propisa i izrade novih propisa u skladu sa člankom 46. st. (3) i (4) i člankom   54a.  Jedinstvenih pravila za izradu pravnih propisa u institucijama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, br. 11/05, 58/14, 60/14, 50/17, 70/17 i 10/21).

Nakon izvršene analize svih propisa iz baze podataka kojom raspolaže Ured za zakonodavstvo, pripremljen je tabelarni pregled zakona za svako ministarstvo i instituciju za koje postoji potreba izrade noveliranog teksta zakona u skladu sa člankom 54a. Jedinstvenih pravila, odnosno izrada novog propisa u skladu sa člankom 46. st. (3) i (4) Jedinstvenih pravila.

Predstavnici institucija koji su prisustvovali sastanku podržali su inicijativu Ureda za zakonodavstvo i iskazali spremnost tokom 2024. godine započnu novelaciju teksta propisa i izradu novih propisa za koje institucija procijeni da su od prioritetnog značaja.

3 FOTO GALERIJA